Az olasz sajtó Leclercnek adná a vezér szerepét a Ferrarinál

leclerc, ferrari Fotó: Kaiser Erika

Három forduló után a Ferrari közel sem nyújtja azt a teljesítményt, mint amire a tesztekre előzetesen számítani lehetett. Ám a legutóbbi hétvége után a sajtó inkább a csapat utasítással foglalkozott, és Leclerc mellé állt ez ügyben.

A Kínai Nagydíj során a Ferrari arra kérte a harmadik helyen autózó Charles Leclercet, hogy engedje el Sebastian Vettelt, mivel a német gyorsabb. Ám a négyszeres bajnok sem tudta felvenni a tempót a Mercedesekkel, ráadásul a monacói a futamot Verstappen mögött fejezte be, ami miatt világszerte rengetegen kritizálták a csapat döntését, legyen az rajongó vagy újságíró.

hirdetés

„Ha van egy 30 millió dolláros embered, meg egy 2,5 millió dolláros, akkor elég egyértelmű a hierarchia” – fogalmazott Toni Vilander újságíró.

Ahogy mindig, most is az olasz sajtó az, aki keményen bírálja a Scuderia cselekedeteit, így tett most az olasz Corriere della Sera is.

„Jó lenne, ha a Ferrari végre rájönne arra, hogy leigazolták a megfelelő pilótát, és ez Charles Leclerc. Maranelloban el kéne venni a kapitányi karszalagot Vetteltől és oda kellene adni Leclecnek” – olvasható náluk.

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

+ 9 = 18