Sportolókat díjaztak Békésen

Békés várossá nyilvánításának 46. évfordulójának alkalmából, április 15-én került sor Békés város kiválóságainak elismerésére.

hirdetés

Előző cikkünkben írtunk arról, hogy a kulturális központ színháztermében tartották azt az ünnepi képviselő-testületi ülést, amelyen kitüntetések, elismerő címek kerültek átadásra.

hirdetés

A rendezvény során sportolókat is díjaztak. A 2018. évben végzett kimagasló sportteljesítményükért elismerést kapott Balogh Ágnes Kyra serdülő magyar válogatott asztali teniszező, Borbély István, a NB1/B osztályú Békési FKC felnőtt csapatának kézilabdázója, valamint Juhos István Surman Box Club ökölvívója.

Balogh Ágnes Kyra a Békési TE Asztalitenisz Szakosztályának versenyzője. 5 éves kora óta rendszeresen látogatja az edzéseket, 2014 őszétől versenyez nemzetközi, országos, regionális és megyei versenyeken is. Szorgalma, kitartása példamutató fiatal kora ellenére. Az elmúlt évben elért legfontosabb eredménye közül kiemelendő, hogy az Országos Serdülő Ranglista Versenyen egyéniben 2. helyezett lett 2018-ban, szintén 2. helyezést ért el vegyes párosban a Vektor kupán. Jelenleg ötszörös válogatott tag. Kettős igazolású: serdülő egyéniben és csapatban az Orosháza serdülőcsapatát képviseli, a Békés játékosaival együtt a nemzeti bajnokság NBIII Dél-Alföldi Régióban játszik. Edzője: Balog József és Baranyi József.

Borbély István, békési születésű sportoló, itt ismerkedett meg a kézilabdázás alapjaival, kisiskolás korát szivacskézilabdázással kezdte. Majd az iskolai tanulmányai mellett megragadt a sportág mellett és több korosztályban is országos bajnoki címet ünnepelhetett a Békési FKC utánpótlás csapataival. Igazi csapatjátékos, lelkiismeretes sportolóvá nőtte ki magát. 2017 óta a Magyar Serdülő Férfi Válogatott állandó tagja lett. Illetve fiatal kora ellenére bekerült az NBI/B osztályú Békési FKC felnőtt csapatába is, ahol bizonyitotta remek védéseivel, hogy helye van a csapatban. Óriási alázattal dolgozik hétről hétre az edzéseken István, a minél jobb forma és eredmények eléréséért. Csapat ember, méltósággal és büszkeséggel ölti magára hétről hétre a békési mezt. Kiemelkedő eredményei: Serdülő I. osztályú bajnokság II. helyezett, Négy Nemzetek Tornája győztes a Magyar Serdülő Férfi Kézilabda válogatott tagjaként, V-VI. korcsoport Diákolimpia Országos III. helyezett. Edzője: Kádas László szakosztályvezető.

Juhos István a Surman Box Club szorgalmas és kitartó versenyzője, viselkedése és társaihoz való hozzáállása példaértékű. A 2018-as esztendőben elért kiemelkedő eredménye az Utánpótlás Magyar Kupa 1. helyezés és az Országos Bajnokságon elért szintén 1. helyezése. A Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen 3. helyezett lett. A Marokkóban megrendezett nemzetközi iskolasport legnagyobb sporteseményén a Gymnasiade-n 2. helyezést ért el, Oroszországban a Junior Európa bajnokságon 9. helyen végzett.  Juhos István szakmai tudásával kiemelkedik kortársai közül. A Magyar Korosztályos Válogatott oszlopos tagja. Rendészeti szakközépiskolába jár, ahol tanulmányi eredményei kiemelkedőek. Edzői: Surman Zoltán és ifj. Surman Zoltán

Békés Város Képviselő-testülete a 115/2019. számú határozattal „Az Év Békési Sportolója” címet adományozta a fent említett sportolóknak.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 66 = 74