Nyílt karate szeminárium zajlott Békéscsabán

szeminárium karate Fotó: Gregor László

A Nippon Seibukan Akadémia egyik célja a különböző harcművészetek tanulmányozása. Ennek bevált és sikeres formája a harcművész szeminárium szervezése és látogatása.

Ennek a jegyében került sor Békéscsabán, az Arany János Kollégiumban arra a shotokan karate szemináriumra, amelyet Hanshi Kesic Bogdan IX.DAN vezetett. A programot a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Seibukan goshinkai karate csoportja, valamint a Békés Megyei Harcművész Szövetség szervezte.

hirdetés

A szeminárium fő profilja egyrészt a karate küzdelmi (kumite) gyakorlatok, másrészt az önvédelem tárgyköre volt. Mivel a szemináriumon különböző irányzatok (shotokan karate, ju-jitsu, All-Style-goshinkai karate, kick-box) tagjai vettek részt, ez a tartalom megfelelt a nyílt jellegnek. Ezáltal minden résztvevő sikeresen tudott gyakorolni. Ebben az oktatók is segítettek, hiszen Hanshi Kesic Bogdan nagymesteren kívül Shihan Goran Samolovac VI.DAN és a nagykanizsai Shihan Feszt Norbert VI.DAN is oktatott. Sensei Boros István III.DAN mint tolmács, Shihan Gregor László VII.DAN pedig mint főszervező járult hozzá a sikeres, jó hangulatú szakmai naphoz.

A szeminárium nemzetközi jellegét a romániai, temesvári Daisho Klub és a szerbiai, vajdasági nagybecskereki karatésok részvétele biztosította. Nagybecskerek (Zrenjanin) ráadásul Békéscsaba testvérvárosa is. Természetesen szóba került a folytatás is. Május 25-én Temesváron kerül sor a Dan Olaru Karate és Taekwon-do Emlékversenyre, másnap pedig Zrenjaninban rendezik meg a hagyományos karate versenyt, amelyre külföldi résztvevőket is várnak.

Szóljon hozzá!

− 1 = 1