Záporok várhatóak a hét első felében

eső záporok Fotó: Pixabay

Mozgalmas időjárásra számíthatunk a következő hét első felében. Többfelé záporok, zivatarok is kialakulhatnak a szeles időben.

hirdetés

Hétfőn a Dunántúlon erősen felhős, borult időre számíthatunk, helyenként kisebb eső is előfordulhat. Ezzel szemben a Dunától keletre szakadozottabb lehet a felhőzet, hosszabb napos időszakokra is készülhetünk, de ezeket elszórtan futó záporok zavarhatják meg, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Az északi-északnyugati szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, erős széllökések. Hajnalra délkeleten foltokban pára, köd kialakulhat. Hajnalban 5-10 fokot mérhetünk. Délután 12 és 20 fok közötti értékekre számíthatunk, nyugaton, északnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, délkeleten a legmagasabb értékeket.

hirdetés

Kedden mozgalmas napra készülhetünk az időjárásban, ugyanis sokfelé kell számítani futó záporok, helyi zivatarok kialakulására, csapadékmentes körzetek a Dunántúl egyes részein valószínűek. Az északi-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések, de egyes zivatarokban viharos széllökések is kialakulhatnak. Egy-egy ilyen erősebb cellát akár jégeső és felhőszakadás is kísérhet. Napközben 13 és 18 fok közötti értékeket mérhetünk, de a zivatarokat követően több fokkal is visszaeshet a hőmérséklet.

Május első napján már csak elszórtan zavarhatják meg a szabadtéri programokat futó záporok, esetleg egy-egy zivatar, de még sokfelé felhős lehet az ég, hosszabb naposabb időszakok nyugaton valószínűek. Az északnyugati szelet élénk, erős, néhol akár viharos lökések is kísérhetik. A legmelegebb órákban 15-21 fokra van kilátás.

Csütörtökön is előfordulhatnak elszórtan záporok, néhol zivatarok a szeles időben. Ugyanakkor melegszik az idő, egyre többfelé mérhetünk majd 20 fok körüli maximumokat a délutáni órákban – írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

32 − 22 =