Taekwon-do világbajnokság: magyar aranyérem is született Németországban

taekwon-do

A németországi Inzell-ben megrendezett ITF Taekwon-do világbajnokság utolsó, szombati versenynapján végre megérkeztek a várva várt magyar aranyérmek. Ami külön öröm, hogy ebben jelentős részt vállaltak a Békés megyei válogatottak.

hirdetés

Mezei Nikolett már csütörtökön bejutott a legjobb négybe, vagyis érmes helyre. Attól tehát nem kellett félni, hogy a battonyai lány érem nélkül érkezik haza. Természetesen evés közben jön meg az étvágy. A világ- és európa-bajnoki cím védőjétől mindenki hasonlóan jó szereplést vár el. Nem tűnt egyszerűnek a feladat, hiszen az oroszok minden küzdősportban veszélyes ellenfélnek számítanak. Niki elé akadályként az orosz Viktoria Zdhanko lépett. Ennek ellenére Mezei Nikoletta egyhangú pontozással, 4:0 aránnyal győzte le és ezzel bekerült a döntőbe.

hirdetés

Abba a döntőbe, ahonnan  a másik ágon a lengyel Monika Kowalczyk érkezett meg. A döntő nem volt egyszerű feladat, hiszen a magyar lánynak az ambiciózus ellenfélen kívül még a neki nem nagyon kedvező bírókkal is meg kellett küzdenie. A végén minden holtponton és stresszen felül emelkedve, a véghajrában megfordítva a mérkőzést 3:1 arányú pontozással nyert a fináléban. Ezzel megvédte világbajnoki címét. Csodálatos teljesítmény, elismerés edzőinek, a Rádai testvérpárnak, Rolandnak és Imrének is.

A női erőtörő felnőtt válogatott csapat jó formában érkezett a világbajnokságra, ebben a csapatban a magyarbánhegyesi Süli Tamara is helyet kapott. Tőle szintén várható volt egy kiemelkedő eredmény, hiszen a tavalyi Európa-bajnokságon az ifjúságiak között aranyérmet szerzett. Nos, a folytonosság megmaradt, hiszen Tamás József mester tanítványa a felnőtt csapat tagjaként erőtörésben világbajnoki aranyérmet szerzett. Ez azért is fontos, mert ez azt is bizonyította, hogy a tavalyi arany nem egy „kicsúszott” eredmény volt. Tamara a felnőttek között is letette a névjegyét.

Ha ehhez hozzá tesszük a battonyai ifjúsági válogatott versenyző, Tóth Balázs két csapatban szerzett bronzérmét, akkor elmondhatjuk, emelt fővel jöhettek haza Németországból a Békés megyei taekwon-do válogatott versenyzők.

hirdetés

Szóljon hozzá!

60 + = 69