Vettel: A Ferrari most már nem favorit

Vettel Fotó: Kaiser Erika

Sebastian Vettel kijelentette, hogy a Ferrari innentől kezdve nem tekinthető esélyesének, köszönhetően annak, hogy Bakuban sem tudták felvenni a versenyt a Mercedesekkel.

Mint ismert, az Azeri Nagydíjon újabb kettős Mercedes győzelem született, ami idén már a negyedik volt zsinórban. Pedig a téli tesztek után mindenki torony magas esélyesnek tartotta a Ferrarit idén. Még a Mercedesnél is úgy vélték, hogy az olaszok autója gyorsabb, mint az övék, ám Bakuban is egyértelmű tempó fölényben volt Bottas és Hamilton. Hogy a Ferrari miért nem tudta kihozni Bakuban vélt előnyét arra Vettel röviden válaszolt a futam után:

„Az első etapom nagyon rossz volt, küzdöttem azzal, hogy munkára bírjam az abroncsokat. Túl hidegek voltak, amikor meg felmelegedtek akkor meg egy kicsit megsérültek. Nagyon kényelmetlenül éreztem magam, nem voltam magabiztos az autóban. Ezután újabb nehéz etapra számítottam a közepes gumikon, de ezekkel nem volt gond a célig. Ahhoz meg volt a tempónk, hogy tartsuk őket és egy kis nyomás alá helyezzük a Mercedeseket.” – kezdte Vettel.

„Rajta kellett tartanunk a szemünket Maxon, aki a lekörözött autók miatt közelebb került hozzánk. Döntő fontosságú volt, hogy megtartsuk a harmadik helyet illetve, hogy Charles megfussa a leggyorsabb kört. Van még bőven munka számunkra, nem ott voltunk, ahol szerettük volna, mint ahogy eddig átlagban idén. Nem mi megyünk esélyesként Barcelonába. Reméljük, hogy sima hétvégénk lesz majd, és kulcsfontosságú, hogy elkapjuk őket és fordítsunk a dolgokon.” – tette hozzá.

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!