A BM Kano Judo SE két sikerekben gazdag hétvégét tudhat maga mögött

Fehér Dóra és Sóczó Rebeka a bronzmérkőzésen

Előző hétvégén a Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület versenyzői I.osztályú felnőtt országos bajnokságon vettek részt Kecskeméten.

A női -70 kgos súlycsoportban Fehér Dóra és Sóczó Rebeka képviselte az egyesületet. Fehér Dóra két győztes mérkőzés után a korábbi magyar bajnokkal küzdött meg a döntőbe jutásért, azonban győzött a papírforma, így a csabai versenyző bronzéremért folytatta a küzdelmet, ahol ismét csapattársával, Sóczó Rebekával állt szemben, aki szintén két győztes mérkőzéssel jutott el a bronzmérkőzésig. A junior országos bajnokság döntőjében is megküzdöttek egymással, ahol Rebeka került ki győztesen, a felnőttek országos bajnokságán viszont Dóra visszavágott csapattársának. Fehér Dóra felnőtt magyar bajnoki bronzérmet szerzett, míg az ifjúsági korosztályú Sóczó Rebeka az idősebbek között pontszerző ötödik helyen végzett. Kovács Hajnalka és Láza György pontszerző hetedik helyen végzett.

hirdetés

Hétvégén az egyesület utánpótlás tagjai Budapest Kupán vettek részt, ahol három kontinens 28 országából 1629 judoka állt tatamira az UTE Jégcsarnokában megrendezett két napos nemzetközi versenyen. A BM Kano Judo SE versenyzői egy arany-, három bronzéremmel, két pontszerző ötödik és egy hetedik hellyel zárták a hétvégét.

Szombaton három versenyző mérettette meg magát. Sóczó Rebeka két győztes mérkőzés után az elődöntőben az osztrák országos bajnokot győzte le, majd a döntőben cseh versenyző ellen került ki győztesen. Rebeka nagyszerű formában versenyzett és Héraklész válogatottságához méltóan uralta a nemzetközi mezőnyt, négy magabiztos ippon győzelemmel lett az U18-as korosztály 70kgos súlycsoportjának bajnoka. A fiúk között két versenyző indult, Perecz Márk az idősebbek között helyezetlen , míg Csachó Balázs egy győztes mérkőzéssel a tizenhat közé jutott.

Vasárnap a serdülők álltak tatamira, a Budapest Kupa válogató verseny volt számukra, melynek tétje az Európa Kupán való indulás.

Szentandrászki Gréta két villámgyors győztes mérkőzés után a döntőbe jutásért sikeresen hajtott végre wazari értékű akciót ellenfelén azonban taktikai hibát vétett és földön vereséget szenvedett. A bronzmérkőzésen szinte azonnal eldobta ellenfelét, alig fél perc alatt magának tudhatta a bronzérmet. Gyáni János edző elmondása szerint, ha Gréta megtartja előnyét a döntőbe jutásért, a döntő nem okozott volna neki kihívást uralta volna a súlycsoportot.

A fiúk +81kg-os súlycsoportjában az egyesület három versenyzője állt szőnyegre. Kara Bence első mérkőzésén kis figyelmetlenség miatt aranyponttal veszített ukrán ellenfele ellen. A vereség után három győzelmet aratott, a bronzéremért riválisával küzdött meg, alig több mint tíz másodperc alatt győzött és szerezte meg a harmadik helyet. Bozó Bence és Kovács Antal egymás ellen küzdöttek a bronzéremért, mivel a csapattársak jól ismerik egymást nem tudtak akciót végrehajtani. Teljes egál mérkőzés után Bozó Bencét megintették, így Kovács Antal lett az érem tulajdonosa, míg Bence másfél hét kihagyás után is szép versenyzéssel szerezte meg a pontszerző ötödik helyet.

Szabó Karolina szintén bronzéremért küzdött, ahol golden scoreban vereséget szenvedett, így pontszerző ötödik helyen végzett. Kiss Huba a legnépesebb súlycsoportban 67 induló között magabiztos győzelmekkel pontszerző hetedik helyen végzett, ami szintén nagyon szép teljesítmény ekkora létszám mellett.

A Budapest Kupa után a verseny helyszínén két napos edzőtáborban vesznek részt a serdülő és ifjúsági korcsoportú versenyzők. A nemzetközi edzőtáborban kb. 1000 judoka vesz részt, többek között a BM Kano Judo SE tagjai is: Sóczó Rebeka, Szabó Karolina, Szentandrászki Gréta, Bozó Bence, Kara Bence és Kiss Huba.

Szóljon hozzá!

49 + = 54