Jelentősen megnőtt Namíbia elefántpopulációja

namíbia, elefánt Fotó: Pixabay
hirdetés

Megháromszorozódott a dél-afrikai Namíbia elefántpopulációja alig harminc év alatt. Romeo Muyunda, a környezetvédelmi és turisztikai minisztérium illetékese szerint mindez az innovatív megközelítésnek köszönhető.

Példaként említette az elefántok számát, amely kevesebb mint 30 év alatt háromszorosára nőtt. Míg 1990-ben 7500 egyedet tartottak számon az országban, mára több mint 22 ezret. Muyunda elmondta, hogy Namíbia 1990-es függetlenedése óta a vadvilág megőrzését célzó innovatív intézkedések is hozzájárultak az elefántpopuláció növekedéséhez.

hirdetés

Az innovatív intézkedések között említette, hogy a fajmegőrzési program keretében a helyi közösségeknek számos ösztönzőt ígértek. „Ha védik a vadvilágot, munkahely- és mezőgazdasági lehetőségeket teremtünk számukra. A jó vadgazdálkodás mellett ezek az ösztönzők vezettek oda, hogy nő a vadállatok állománya különösen a védett területeken, de a nemzeti parkokon kívül is” – tette hozzá.

Az illetékes elmondta, hogy Namíbiában él a világon a legtöbb keskenyszájú orrszarvú, valamint a legnagyobb gepárdpopuláció. Mindemellett jelentősnek számít a védett területeken élő oroszlánok száma is. Muyunda hangsúlyozta: olyan helyeken sikerült helyreállítani a vadvilágot, ahonnan már eltűntek az állatok az orvvadászat és a politikai instabilitás következtében – számolt be a Greenfo.

hirdetés

Szóljon hozzá!

93 − 84 =