A BSZC diákjai lettek a legjobbak az országos versenyen

BSZC

Két feladatban is a legjobbak lettek a Békéscsabai Szakképzési Centrum diákjai az I. Országos Kadétok Rendészeti Csapatverseny Budapesten megrendezett döntőjén.

A Belügyminisztérium, a Rendészeti Oktatási és Kiképző Központ, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a „Versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” című projekt keretében országos versenyt rendezett. A III. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny márciusban megrendezett régiós válogatóversenyein 66 intézmény 4 fős diákcsapatai mérkőztek meg egymással. Az országos döntőt 2019. április 26-27-én rendezték Budapesten. A megmérettetés részeként megtartott I. Országos Kadétok Rendészeti Csapatverseny országos döntőjében a büntetés-végrehajtási szakmai ügyességi feladatokat a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziumának diákjai, Kovács Gergő, Kardos Milán, Daróczi István és Vozár János teljesítették a legjobban.

hirdetés

A rendőrszakmai feladatokban is ugyanennek az intézménynek a diákjai voltak a legeredményesebbek, Körözsi Kornélia, Kölüs Petra, Faragó Zoltán és Tóth Márk érdemelték ki az elsőséget. A csapatok között összesítésben a büntetés-végrehajtási feladatokat legjobban teljesítő négyes lett a harmadik helyezett. A diákok felkészülését segítették a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai.

Szóljon hozzá!

+ 76 = 86