Ismét sikeres volt a Vitézi Játékok Békéscsabán!

vitézi játékok Fotó: Körös Hírcentrum

2019. május 4–5-én Gabonamúzeum adott otthont a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békéscsabai Történelmi Íjászkör és a CsabaPark szervezésében, Békéscsaba Megyei Jogú Város támogatásával megvalósuló Békéscsabai Vitézi Játékoknak. A hatodik alkalommal megrendezett nemzetközi történelmi fesztiválra mintegy 2000 látogató érkezett az ország minden részéről, a szombat esti programra fél ezren voltak kíváncsiak.

A rendezvényen nagyhírű hagyományőrző egyesületek és lovagrendek is részt vettek, akik között jelen voltak a szlovákiai Nagyudvarnokról és a németországi Wittenbergből érkező híres csapatok is. Az esemény ideje alatt, a Gabonamúzeum egész területén folyamatosan zajlottak a középkort idéző programok, melyek kicsik és nagyok tetszését egyaránt elnyerték. Hadi bemutatók, tánctanítás, történelmi előadások és kirakodó vásárosok tömkelege várta az érdeklődőket, akik ezen érdekes programokon keresztül betekintést nyerhettek Mátyás király udvarába és a korabeli életbe is.

hirdetés

A középkori hangulatot a korhű zene, középkori sátrak és jurták, valamint több száz kosztümös szereplő biztosította. Nagy sikerű volt a fesztivál ingyenes, szombat esti programja a népzenei műsor, a Walpurgis-éji műsor, a fáklyás felvonulás, tüzes harci bemutató, a tüzes hajítógép bemutató, a „The Moon and the Nightspirit” együttes műsora, a „Hollóének Hungarica” együttes zenés estje, valamint a reneszánsz és moldvai táncház is.

Az idei Vitézi Játékok ismét bebizonyította, hogy Békéscsabán a jövőben is szükség van ilyen jellegű fesztiválokra, amelyek egyszerre nyújtanak aktív szórakozási és ismeretszerzési lehetőséget minden korosztály számára.

Szóljon hozzá!

25 − = 19