Befejeződött az Északi Ipari Park fejlesztése Gyulán

Magyar Közút, útfelújítás, önkormányzati Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Befejezték az infrastruktúra-fejlesztési munkálatokat Gyulán, a Henyei Miklós utcában és a Csíkoséri soron.

hirdetés

Az Északi Ipari Park infrastruktúra fejlesztése Gyulán című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 84,56 millió forint európai uniós támogatásból, amelyet a gyulai önkormányzat kétmillió forinttal egészített ki.

hirdetés

A beruházás keretében a Henyei úttól a Csíkoséri sorig 189 méter hosszú, öt méter széles aszfaltburkolatú út épült, mindkét oldalán süllyesztett szegéllyel és egy-egy méter padkával. A Csíkoséri soron, 128 méter hosszú szakaszon, három méterrel kiszélesítették a meglévő burkolatot, és az út területén öt kamionparkolót alakítottak ki, amellyel megszüntetik a korábbi, balesetveszélyt jelentő állapotot. Az elkészült parkoló mellett végig kiemelt szegély, az útszélesítés mellett pedig süllyesztett szegély épült.

Emellett a közbiztonság növelése érdekében mintegy 210 méter hosszú szakaszon közvilágítás épült ki, új lámpatesteket helyeztek el az oszlopokon, és új kamerarendszert telepítettek a területre. Az új kamerák a városi térfigyelő rendszer részeként üzemelnek majd, áramellátásuk pedig a helyi hálózatról történik.

A pályázatnak köszönhetően az ipari park teljes területén optikai földkábelt telepítettek. Az új rendszer kiépítésének eredményeként minden cég számára elérhetővé vált a nagy sávszélességű optikai hálózat használata.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

33 + = 42