Hétvégére jobb lesz az idő

napsütés Fotó: Pixabay

Csütörtökig nyugaton még őszies marad az időjárás, a hét utolsó napjain viszont kevesebb esőre, magasabb hőmérsékletre van kilátás.

hirdetés

Szerdán még sokfelé fog esni, főként a nap első felében, majd délután kelet felől szűnik meg a csapadék, a Tiszántúlon felszakadozik a felhőzet. Egy-egy zápor, zivatar legfeljebb északkeleten lehet, a Dunántúlon ezzel szemben késő estig kitart a csapadék. A hőmérséklet ennek megfelelően alakul a nap folyamán: míg nyugaton helyenként a 10 fokot sem éri el a maximum, keleten 14-20 fokot mérhetünk, a legmelegebb északkeleten lesz. Élénk, erős, nyugaton és északnyugaton viharos lehet a szél.

hirdetés

Csütörtökön reggelre már csak a nyugati határ közelében csöpöröghet az eső, sokfelé viszont párás, ködös idővel indul a nap. A nap hátralévő részében már kevesebb helyen számíthatunk csapadékra, délután kisebb eső, kevés zápor északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő. A legtöbb napsütésre a Duna-Tisza-közén élők számíthatnak. Északnyugaton még erős lehet az északnyugati szél, máshol mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 13 és 22 fok között alakul, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten-északkeleten a magasabb értékeket.

Pénteken északon többfelé, illetve délnyugaton találkozhatunk nagyobb területen párás, ködös tájakkal a nap elején. Változóan felhős időre van kilátás, a szél nagyrészt mindenütt gyenge, mérsékelt marad. Csapadék csak elvétve fordulhat elő, legfeljebb gyenge futó záporok, egy-egy jelentéktelen zivatar alakulhatnak ki. Hűvös reggel után gyorsan melegszik az idő, délután 17-24 fokos maximumokat mérhetünk.

Szombaton a változóan napos-felhős időben szórványosan fordulhat elő futó zápor, esetleg egy-egy zivatar. Északnyugaton időnként feltámadhat a délies szél. Tovább emelkednek a csúcshőmérsékletek, 20-26 fokra van kilátás.

Vasárnap még melegebb lesz az idő, viszont előreláthatólag többfelé kell készülnünk lokális jellegű záporok, zivatarok kialakulására – írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 70 = 77