A finn hajléktalanellátó-rendszert tanulmányozták

hajléktalanellátó-rendszer A békési szociális szakemberekből álló finnországi delegáció tagjai.

A „Lehetek Én is” elnevezésű, EFOP-projekt keretében az ottani hajléktalanellátó-rendszer tanulmányozása végett Helsinkiben járt egy békési csoport.

A programot a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ valósítja meg. Lakhatást biztosít utcán, közterületen, vagy nem lakhatás céljára szolgáló épületben élőknek. A projektben 2018 júliusától 42 hónapon keresztül komplex támogatást nyújtanak Békésen. A program 11 főből álló menedzsmentje a közelmúltban Helsinkiben tanulmányozta az ottani hajléktalanellátó-rendszer működését, a hontalanság csökkentése érdekében bevezetett Hausing First elnevezésű finn gyakorlatot. – Az Y Foundation Projekt megvalósítását végző szervezettel történt kapcsolatfelvétel páratlan élményt nyújtott nekünk, amit az itthon végzett tevékenységünkbe be tudunk építeni.

hirdetés

Az országok és ellátórendszerek közötti markáns eltérés ellenére a jó gyakorlatok cseréje hasznosnak bizonyult. Természetesen a csoportos utazásunk lehetőséget adott, hogy ott létünk során bepillantást nyerjünk a finn főváros életébe, kultúrájába is – mondta el Kádasné Öreg Julianna, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója.

Szóljon hozzá!

+ 59 = 68