Megnyílt a Lifelong learning Gyulán című fotókiállítás

Fotó: Körös Hírcentrum

A Lifelong learning Gyulán pályázat a Széchényi 2020 terv keretében valósult meg, amelynek a célja az élethosszig tartó kompetencia- és készségfejlesztés.

hirdetés

Az Erkel Ferenc Művelődési központban május 13-án a „Lifelong learning Gyulán” projekt fotósuli résztvevőinek az alkotásaiból állítottak össze egy kiállítást, amelyet Kónya István alpolgármester nyitott meg. „Ahány kép – akár fényképről, akár festményről vagy bármi más képzőművészeti alkotásról is van szó -, ahány alkotás, annyiféle értelmezés. Hogy valójában mit gondolt maga az alkotó, azt igazándiból ő tudja csak meghatározni, de azt gondolom, hogy éppen ezért szép és ezért jó a képzőművészet” – fogalmazott. A képek többféle tematikában készültek, meg volt határozva a tárgykör, de mindegyik kép mögött fellelhető az emberi érzelem.

hirdetés

„Azt gondolom ,hogy ennek az egész alkotási folyamatnak az a nagyszerűsége, hogy ez egy közösségformáló erő is egyben, hiszen ez egy klub, egy összetartó klub, tele alkotóval, akik egyrészt önmagukat is megvalósítják valahol, de ugyanakkor népszerűsítik is Gyula városát” – tette hozzá az alpolgármester.

Fotó: Körös Hírcentrum

Kónya István a projekt egy másik eleméről is említést tett, a múlt héten a Városi Könyvtárban megnyílt Fonalvarázs című kiállításról. A Gyulavári Kézimunka Szakkör alkotóinak a munkásságát emelte ki, akik az újszülöttek számára készítenek kis ruhadarabokat, ágytakarókat. Hangsúlyozta, a mostani kiállítás is ugyanilyen értékekkel bír, hiszen mindkettőnek egy közös pontja van: a közösség összetartó ereje. „Az a fajta kohézió, ami erőssé teszi Gyula város közösségét, hiszen ha nincs erős társadalmi közösség Gyula városában, akkor nincs erős Gyula városa sem. Ezekből a közösségekből merít a mindenkori városvezetés.”

Ezt követően dr. Sztancsik Zsuzsanna összegegezte a projektet és köszönetet mondott Kónya Istvánnak, aki meglátta a projektben a lehetőséget és Bánfi Barnabásnak, akinek a segítségével bepillantást nyerhettek a fotózás rejtelmeibe a klub tagjai. A köszöntők elhangzását követően Bánfi Barnabás, a projekt vezetője tárlatvezetést tartott a jelenlévők számára.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 15 = 16