Coulthard: A Ferrari jól tette, hogy menesztette Räikkönent

Räikkönen, ferrari Fotó: Kaiser Erika

David Coulthard szerint a Ferrari jól tette, hogy menesztette Kimi Räikkönent, és a helyére beültette a fiatal Charles Leclerc-t. A skót úgy véli ez a lépés azért volt különösen szükséges, mert ezáltal Sebastian Vettelt is kimozdították a komfortzónájából.

2018 második felében érkezett a hír, hogy a finn versenyző 2019-ben már nem lesz a Ferrari versenyzője és a helyére az akkori Sauber fiatal tehetsége kerül majd. Ez a döntés már akkor három részre osztotta a szakértőket és a rajongókat. Valaki üdvözölte hírt, mondván Leclerc úgy is gyorsabb lesz, valaki ellenezte, a csapategység megbontását és akadtak olyanok is, akik inkább Vettelt küldték volna el.

A 2019-es év elkezdődött, ám a Ferrari a vártnál gyengébben teljesít, míg a Mercedes szinte egyeduralkodóvá vált. Bahreinben Leclerc-nek esélye lett volna győzelemre, ám egy henger probléma elvette tőle a győzelmet, ezért csak a harmadik hellyel kellett megelégednie.

Coulthard szerint a pilótacsere csak még nagyobb terhet helyezett Vettel vállára, ám a Ferrari jól döntött, mikor Leclerc-nek ülést biztosított, ugyanakkor a két versenyző helyzete nem hasonlítható össze ilyen egyszerűen.

,,Charles azt teszi, amit tennie kell, ő akar a gyorsabb lenni kettőjük közül, ezért ha lát egy rést ahova beteheti az autóját, akkor kockáztatni fog és ki fogja használni az adott lehetőséget. Sebastian céljai ugyanakkor különbözőek, ő győztes autót akar faragni a Ferrariból, neki csak a győzelem felelhet meg, minden más eredmény nem elég, ezért Charles helyzete könnyebb. Sebastiannak Kimi mellett stresszmentes évei voltak, ennek ellenére hiba lett volna megtartani Kimit. Volt már egy Senna-Prost párosunk, ott volt még Lewis és Nico és most Charles és Sebastian következik. Nézzük csak meg a Red Bullt, Maxnak nem kell aggódnia Pierre Gasly miatt, és ez így nem jó.”

Racingline.hu

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!