Warhol finisszázs – Bezár az évtized kiállítása a MMM-ban

Az Andy Warhol – Ezüst úton a bölcsőtől a ..-ig című tárlat, amely a Munkácsy Mihály Múzeum egyik leglátogatottabb kiállítása volt, 2019. május 26-án 18 órakor bezárja kapuit.

hirdetés

A szenzációs, 88 egyedi Warhol-művet és relikviát felvonultató tárlatot gazdag programsorral búcsúztatja a múzeum. Azok számára, akik eddig nem látták a kiállítást, és azoknak is, akik már látták, érdemes lesz május 25-én ellátogatni a Munkácsy Mihály Múzeumba.

hirdetés

A 2019. május 25-én, szombaton, 18 és 24 óra között zajló finisszázson a látogatók bepillantást nyerhetnek Andy Warhol filmművészeti munkásságába és megtekinthetik a Hullócsillag (Factory Girl) című életrajzi ihletettségű mozifilmet. Zenei produkcióval lép fel a DMDX vs. LOOPS art punk jazz formáció Budapestről. Felolvasást hallhatunk a művész élet- és művészetfilozófiáját fémjelző szellemes, frappáns, ám néha kissé pimasz Andy Warhol-idézetekből. A múzeumi szitanyomó műhely egész éjszaka várja az érdeklődőket, ahol Lonovics László képzőművész segíti majd a vállalkozó kedvű vendégek munkáját.

Az eseményen az autentikus amerikai ételek és italok mellett a valódi szlovák prémium sört, az Urpinert is megkóstolhatják a résztvevők. Az Andy Warhol kedvenceit felvonultató menüsor ezen az estén nem tartalmaz majd Campbell leveskonzervet, azt csupán a kiállításban és a múzeumi boltban találják meg a vendégek…

Az est során az érdeklődők a kiállítás társkurátora, Gyarmati Gabriella vezetésével tekinthetik meg a tárlatot. A művészettörténész ezen az estén elsötétített teremben kalauzolja az érdeklődőket, zseblámpák fényével irányítva a figyelmet az emblematikus Warhol-művekre. A Munkácsy Mihály Múzeum igyekszik a legméltóbb, Andy Warholnak is tetsző módon, kötetlen formában elköszönni a világhírű művésztől. Örülünk, hogy vendégül láthattuk…

A rendezvény ideje alatt kerül sor Virág Éva békéscsabai festőművész több képből álló műtárgykollekciója ünnepélyes átadásának, amely ezután a múzeum gyűjteményét gazdagítja majd.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

75 + = 83