Ötszáz új autót kapott a rendőrség

rendőrség Botár Gergely/kormany.hu

Ötszáz új személygépjárművet szerzett be a rendőrség a 2017 óta zajló amortizációs csere harmadik ütemében.

hirdetés

Az autókat Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Balogh János országos rendőrfőkapitány adta át a területi szervek munkatársainak a Készenléti Rendőrség központjában, Budapesten 2019. május 21-én.

Kontrát Károly kiemelte, hogy az átadott 500 gépjármű is hozzájárul ahhoz, hogy a rendőrség olyan környezetben tudja ellátni a feladatát, ami az eredményességét is javítja. A 150 darab bűnügyi-ügyintézői és a 350 darab járőrkocsi beszerzési értéke összesen bruttó 4,08 milliárd forint. Ezzel a civil személygépkocsik átlagéletkora öt évre, míg a járőrautók átlagéletkora három évre csökkent a rendőrségnél.

Az autókban a hatékony feladatellátás és az üzembiztos működtetés garantálására úgynevezett rendőrségi alapfelszerelést helyeztek el: a járőrkocsikat a többi között a feliratok megjelenítésére alkalmas fényhíddal, EDR-rádió előkészítéssel, lövedékállómellény-tárolóval és járműkövető rendszerrel is felszerelték.

Az autók öt évre vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal rendelkeznek. Ezeknek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere és a helyszíni hibaelhárítás is. A járművekhez a nyári és a téli gumiabroncskészlet is biztosított.

Forrás: MTI / Belügyminisztérium

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

82 − = 76