Legyen Békéscsaba közös ügye az István malom helyreállítása!

Fotó: Körös Hírcentrum

Békéscsaba emblematikus épületéről tartott sajtótájékoztatót Takács Péter (LMP), Miklós Attila (MSZP) és Fülöp Csaba (MSZP) pénteket. 

Miklós Attila elmondta, döbbenetes, ami kedden történt. Hogy együtt kell működnie a tulajdonosoknak, az önkormányzatnak és az államnak az István malom ügyében, az egészen nyilvánvaló. Szarvas Péter polgármester jövő hét szerdára hívta össze a békéscsabai közgyűlés rendkívüli ülését az épület ügyében, amit Miklós Attila nehezményezett. Meggyőződése, hogy ez sokkal hamarabb is megtörténhetett volna.

hirdetés

Fülöp Csaba elmondta, közös összefogásra van szükség, hogy a malom helyreállításra kerüljön. „Azt gondolom, hogy Békéscsaba képes arra, hogy egy nemes ügyért összefogjon és létrejöjjön egy széles körű, társadalmi és közösségi összefogás. Minden döntésünkkel, minden cselekedetünkkel szeretnénk támogatni az István malom helyreállítását.”

Takács Péter elmondta, bár az épület magántulajdonban van, úgy gondolják, hogy Békéscsaba városának és polgárainak közös feladata, a malom megmentése. Az LMP-s politikus az alábbi idézettel zárta a sajtótájékoztatót: van az úgy néha, hogy a termés veszendőbe megy, mert nem figyeltünk rá a maga idejében. De csak akkor szabad veszni hagyni, ha tavasszal mindenképpen nekiállunk új búzát ültetni.

A témával kapcsolatos összes eddigi bejegyzésünk ide kattintva olvasható.

Szóljon hozzá!

52 − = 44