Békéscsabán igen magas eddig a részvételi arány

részvételi, önkormányzati Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (archív felvétel)

Mint arról beszámoltunk korábban, a délelőtti órákban a többi megyéhez viszonyítva Békésben magas volt az európai parlamenti választás részvételi aránya.

Dr. Horváthné dr. Barta Edit, Orosháza jegyzője kiemelte, a 13 órás adatok alapján a település 37 szavazókörében 5881 fő ment el szavazni, ezzel 25 százaléknál magasabb a részvételi arány. Orosházán 23.443 a szavazásra jogosult személyek száma. A szavazóhelyiséget 19 óráig kereshetik még fel azok, akik eddig nem tették. Tárnok Lászlóné, a békési választási iroda vezetője megosztotta, hogy a 13 órás adatok alapján eddig 21,48 százalékos a részvételi arány. A 15.600 fő szavazásra jogosult közül tehát Békésen eddig 3.300-an voltak szavazni.

hirdetés

Bacsa Vendel, Békéscsaba jegyzőjétől megtudtuk, hogy országos szinten a részvételi arány 24,01 százalék. Békéscsaba vonatkozásában pedig 26,76 százalékos részvételről tud beszámolni a 13 órás adatok szerint, vagyis bőven az országos átlag felett teljesített eddig a helyi lakosság. 13.040 fő ment már el szavazni, még 35.000 válaztópolgár járulhat az urnákhoz a nap hátrelévő részében. Szerencsére rendkívüli esemény Békéscsabán sem történt, ahogyan Orosházán vagy Békésen sem.


Frissítés:

Részvételi adatok Békés megyében vasárnap 18 óra 30 percig: 37,55 százalék – 106 656 szavazó

Részvételi adatok Békés megyében vasárnap 17 óráig: 34 százalék – 96 586 szavazó

Részvételi adatok Békés megyében vasárnap 15 óráig: 28,5 százalék – 80 944 szavazó


Az Európai Parlamenti választás hétvégéjén a kormányablakokban is rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket – tájékoztatott a bekesijarasok.hu. Fontosnak tartják, hogy ezen a napon minden magyar állampolgár élhessen szavazati jogával és ehhez minden technikai feltételt igyekeznek biztosítani. Ahhoz, hogy valaki leadhassa voksát érvényes okmányokkal kell rendelkeznie. Annak érdekében, hogy minden választásra jogosult szavazhasson, az Európai Parlamenti választások hétvégéjén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken. A május 25-én és 26-án nyitva tartó kormányablakok listája ezen a linken érhető el.

 

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!