2 km hosszúságú földkábelt loptak, kezdeményezték letartóztatásukat

lopás Fotó: Police.hu

A Békéscsabai Járási Ügyészség 2 rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és 1 rendbeli kísérlete miatt kezdeményezte egy 58 éves, egy 36 éves és egy 31 éves jászkiséri férfi letartóztatását, akik számlájára több kábellopás írható.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2019. május közepén lopási szándékkal utaztak el egy furgonnal Jász-Nagykun-Szolnoki megyei lakóhelyükről a Békés megyei Mezőkovácsházára. Mezőkovácsházán az Árpád utcán felemeltek több, betonból készült aknafedelet, majd az aknákban átfutó, rézből készült távközlési földkábeleket bekötési pontjaikon elvágták, a földből kihúzták, majd a gépkocsival elvitték azokat. A gyanúsítottak összesen közel 2 km hosszúságú földkábelt loptak el 3,8 M Ft értékben.

A gyanúsítottak korábban is követtek el ugyanilyen módszerrel kábellopásokat: 2019 márciusában a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösről, a Petőfi utcából loptak el 225 méter hosszúságú földkábelt 113.000.-Ft értékben, míg 2019 januárjában Debrecenben, a Kossuth utcában futó földkábelt vágták át azzal, hogy azért később visszamennek, erre azonban nem került sor, mivel a távközlési szolgáltató a kábel átvágásával okozott üzemzavart észlelte és a hibát kijavították.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a bűnismétlés veszélye miatt került sor. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója mindhárom gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte -számolt be a Békés Megyei Főügyészség.

Szóljon hozzá!

80 − = 78