A magyar hősökre emlékeztek Békéscsabán

Fotó: Körös Hírcentrum

A nemrég felújított Németh Lajos utcai katonatemetőben tartották meg a hősök emléknapját. 

hirdetés

A megemlékezést Vida András, a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója nyitotta. „Azokra a katonákra emlékezünk, akik a két világháborúban vérüket adták Magyarországért, hazánk szabadságáért, függetlenségéért. Emlékszünk mindazokra, akik életüket áldozták nemzeti közösségünkért, valamennyiünkért.”

hirdetés
Fotó: Körös Hírcentrum

„Akik a csatamezőn vesztették életüket, hősök. De hősök voltak azok is, akik nem haltak meg a harcmezőn, akik túlélték a háborút. Szolgáltak hősiesen, becsülettel, aztán végigszenvedték a hadifogságot és a kényszermunkát, majd az akkori politika üldözöttjeivé váltak. Akik a Trianoni, úgynevezett béke által elszakítottak az anyaországtól, de az üldözés ellenére is megmaradtak magyarnak és megtartották gyermekeiket is magyarnak” – mondta el az iskola igazgatója. Beszédét követően a diákok előadását hallhatták a jelenlévők, végül elhelyezésre kerültek a koszorúk.

A koszorúkat a Békéscsaba Megyei Jogú város Önkormányzata nevében Kiss Tibor és Nagy Ferenc alpolgármester urak, a Helyőrség Katonái képviseletében Lipták József alezredes, Török Lajos százados valamint Juhász László százados helyezték el. Az LMP nevében Honfi Pál Békés megyei elnök és Takács Péter Dél-Alföldi regionális elnök helyezte el a megemlékezés virágait.

A Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevében Vida András igazgató, valamint Komoróczki Eliza és Vodila Bence diákok helyezték el a koszorúkat. Végezetül, de nem utolsó sorban pedig a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesületének képviseletében a koszorúkat Ugrai Gábor elnök, valamint Somogyi Józsefné ügyvezető alelnök helyezték el.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

56 + = 62