Zajlik az István malom statikai megerősítése

István malom Fotó: Körös Hírcentrum

Hálós acélszerkezetet, acélgerendákat építenek be a hatszintes épület negyedik szintjének magasságában, hogy megtámasszák a 26 méteres falakat.

Bánfi Ádám statikus a tegnapi rendkívüli közgyűlés során elmondta, a belső, megmaradt szerkezetek elbontására már sor került. Ma pedig már láthatjuk, hogy az épület statikai megerősítése zajlik, ami az egyik legfontosabb feladat. Az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy nem kell elbontani az épületet. A tűz ugyanis alapvetően felfelé terjedt, és a vastag belső vakolat is megvédte a tömör, korábban kézzel előállított, nehéz téglákból épült falakat.

hirdetés

A tulajdonosi kör jelezte, az ingatlan teljes felújításán gondolkodnak, az épületnek új funkciót, közösségi, kulturális szerepet szánnak. Hogy mi okozta a tüzet, még mindig nem tudni, folyik a hivatalos tűzvizsgálati eljárás.

A békéscsabai István malom május 21-én gyulladt ki. Az oltási folyamatban a békéscsabai, a gyulai, a mezőberényi, a mezőkovácsházi, a szarvasi, a szeghalmi és az orosházi hivatásos egységek vettek részt. Közel hetven tűzoltó, tizenöt gépjárművel oltotta el a lángokat.

 

Szóljon hozzá!

− 1 = 1