Kevesebb zivatar és egyre melegebb jön hétvégére

zivatar, meleg Fotó: Pixabay

Jön a nyári meleg és a hét utolsó napjaira már kevesebb heves zivatar jut – írja az Időkép.

hirdetés

Csütörtökön még a gomolyfelhőké lesz a főszerep és többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása. Ezen a napon még heves zivatarok is előfordulhatnak jégesővel, viharos széllel. Helyenként élénk lehet a délies szél, zivatarokat erős, viharos lökések kísérhetnek. 22-30 fokig melegszik a levegő.

hirdetés

Pénteken kevesebb helyen, főleg az északi, északkeleti megyékben lehetnek kisebb záporok, zivatarok, de egyre nagyobb területen és hosszabb időre süt ki a nap. A Dunántúl felett délután már alig lesz felhő, este csak néhol északkeleten eshet még. A kissé szeles időben 25-30 fok várható.

Szombaton igazi napos, meleg nyári idő ígérkezik, kevés zápor, zivatar északkeleten, keleten fordulhat elő és legfeljebb egy-egy zápor az Alpokalján. A Dunántúl északi felén felerősödik a szél, 27-30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap a napos időben elszórtan lehetnek gyenge záporok, egy-egy zivatar. Az északias szél északkeleten lehet élénk, néhol erős. Egyre több helyen érjük el a 30 fokot, sőt helyenként meghaladjuk.

Hétfőn marad a napos, meleg idő jelentéktelen záporokkal, délután nyugaton egy-egy zivatarral. A délies szél északnyugaton támadhat fel, 27-31 fokot mérhetünk.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 62 = 64