Körbetáncolták az óvodások a Szent István teret

óvodások Fotó: Körös Hírcentrum

Népviseletbe öltözött óvodások foglalták el Békéscsaba főterét. Ismét megrendezésre került az Aki nem lép egyszerre című esemény.

A város nagycsoportosai ismét együtt táncoltak a Szent István téren az Aki nem lép egyszerre néptáncprogram zárórendezvényén. Szarvas Péter polgármester köszöntő beszédében kiemelte, országos viszonylatban is ritka az olyan esemény, amikor az önkormányzati fenntartású óvodák nagcsoportosai összegyűlnek egy ehhez hasonló forgatag keretében.

hirdetés

A 2015/2016-os nevelési évben tanulhattak először néptáncot a gyerekek. A város szerződést kötött a Balassi Közalapítvánnyal, ennek keretében a Hétpróbás Néptánciskola mentorálta a mai napig a programot. Békéscsaba valamennyi önkormányzati fenntartású óvodája részt vesz benne.

Óvodás, különösen nagycsoportos korban a népzene, a néptánc segíti a gyermekek kultúrával való ismerkedését, az intelligencia javulását. Ezeknek a művészeti ágaknak igen nagy hagyománya van a településen. A főtéri rendezvényen alkalmuk nyílt bemutatni az óvodásoknak, mit is tanultak az elmúlt évben. A zenét ezúttal a Suttyomba zenekar biztosította.

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 51 = 60