Légpuskával lőtt egy mozgó autóra, vádat emeltek ellene

Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Illusztráció: Pixabay

Egy 36 éves büntetett előéletű kaszaperi férfi tavaly ősszel légpuskával lőtt egy mozgó autóra, ezzel a közlekedés biztonságát veszélyeztette. A Gyulai Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat ellene.

A vádlott Magyarbánhegyes külterületén, a 4439-es út mentén egy telephelyen kacsákat nevelt. 2018. november 20-án este 9 óra körül észlelte, hogy egy személygépkocsi áll meg a telephelyhez vezető bekötőúton. Ezért kocsiba ült és a másik autóhoz ment, mert tolvajoknak hitte a hívatlan látogatókat. A másik autóban egy fiatal pár ült, akik a lány apja előtt titkolták kapcsolatukat. A fiatal férfi a vádlott gépkocsijának érkezését észlelve attól tartott, hogy a lány apja ment utánuk, ezért tolatni kezdett.

A vádlott az irányába tolató gépkocsit meg akarta állítani, ezért elővette a kocsijában tartott, lőfegyvernek nem minősülő légpuskát és azzal a menekülő kocsi irányába lőtt. Ettől megijedve a fiatal férfi nagy sebességgel elhajtott Magyarbánhegyes irányába, de a vádlott kocsijával üldözőbe vette őket. Végül átértek Medgyesegyházára, ahol a vádlott felhagyott az üldözéssel, ezt azonban a másik autó vezetője nem észlelte, továbbra is nagy sebességgel közlekedett, és egy kanyarban az úttestről lehaladva árokba hajtott. Az autóvezető és az utasa is 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Gyulai Járási Ügyészség a lövést leadó férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a bíróság a légfegyvert kobozza el. Az eljárás a Battonyai Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 

Szóljon hozzá!