Autót lopott a gyulai kórház udvaráról, másfél órán belül elfogták

millió, őrizetbe, medgyesbodzási, telephelyről, kötegyáni, garázdaság, mezőberényben, közokirat, gyulán, kábítószer, police, csalás, lopás, körözés, ittas Fotó: Pixabay

El akarta hagyni Békés megyét, ezért ellopott egy kocsit a gyulai kórház udvaráról egy férfi. A rendőrök másfél órán belül elfogták, és büntetőeljárást indítottak ellene.

Elloptak egy kocsit a gyulai kórház udvaráról 2019. június 9-én 9 óra 15 perc körül. A tulajdonos a kisfiát vitte be az intézménybe és sietségében a gyújtáskapcsolóban hagyta az indítókulcsot. Mindezt látta egy 33 éves battonyai férfi F. Roland, aki beszállt az őrizetlenül hagyott kocsiba és elindult vele. Elmondása szerint nem volt konkrét úticélja, csak el akarta hagyni Békés megyét. Az autó tulajdonosa egy óra múlva vette észre, hogy a parkolóból eltűnt a kocsija és hívta a rendőrséget. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai a bejelentést követően azonnal kiadták az autó körözését. A rendszer pedig rögtön találatot jelzett, ugyanis F. Roland a 44-es számú főúton jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt és lefényképezte a traffipax.

A központban dolgozó rendőrök értesítették a szomszédos megyékben szolgálatot teljesítő kollégáikat és megadták a kocsi rendszámát is. Nem sokkal később, 11 óra 40 perckor a Bács-Kiskun megyei rendőrök jelezték, hogy a keresett kocsit megtalálták egy kecskeméti benzinkúton, az autót vezető férfit pedig intézkedés alá vonták és elfogták. Az autó tulajdonosa visszakapta a kocsiját,  F. Roland ellen pedig a Gyulai Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Police.hu

Szóljon hozzá!