Bottas nem érez magán nyomást

Bottas Fotó: Kaiser Erika

Valtteri Bottas semmilyen nyomást nem érez magán annak ellenére, hogy csapattársa, Lewis Hamilton a hétvégi Kanadai Nagydíj után már 29 pontra lépett meg tőle összetettben.

A finn erősen kezdte 2019-et, 4 futamon aratott két győzelmével vezette is a bajnokságot, 1 ponttal Hamilton előtt. Az áprilisi futam óta azonban Hamilton minden futamot besöpört, míg Bottas két alkalommal még a dobogóra sem állhatott fel. Kanadában a Q3-ban vétett hibája és a 6. rajthelye után végül 4. lett.

„Nem nagyon engedhetek meg magamnak ilyen hétvégéket, ha harcolni akarok a világbajnoki címért” – magyarázta a finn a Kanadai Nagydíj leintése után. „Ez talán egyfajta ébresztőként szolgált. Biztosan tudok ebből tanulni. Már a Francia Nagydíjon jár az eszem.”

Bottas tisztában van vele, hogy mentálisan is nagyon ott kell lennie, ha le akarja győzni az ötszörös bajnok Hamiltont, ezt már nem egyszer elmondta. Most pedig arról biztosított mindenkit, hogy továbbra is rendben van fejben.

„Nem érzek nyomást. Elégedett vagyok az eddigi évemmel, élvezem. Az időmérőn vétettem egy hibát, és talán ennek helyrehozása érdekében túlvállaltam magam. Ez előfordulhat. Nem hiszem, hogy az elmúlt versenyeimet befolyásolta a nyomás. És azt sem gondolom, hogy ez változni fog.”

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!