Érettségi: véget értek az emelt szintű szóbeli vizsgák

érettségi, szóbeli, őszi Fotó: Pixabay

Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák, hétfőn kezdődnek a középszintű szóbelik – közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a középszintű szóbeli érettségi vizsgákat június 17. és 28. között, az érettségit szervező középiskolákban és a kormányhivatalokban tartják majd. Ebben az időszakban 1158 telephelyen 3149 vizsgabizottság előtt csaknem 273 ezer középszintű vizsgát tartanak majd.
Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák június 5. és 13. között 96 tárgyból, 186 helyszínen, 42 900 diák részvételével 2919 bizottság előtt zajlottak.

A bizottságok a középszintű vizsgák után hirdetik ki a diákok valamennyi érettségi vizsgaeredményét. A vizsgázó, illetve a kiskorú vizsgázó szülője a bizottság döntése ellen az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül – kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással – fellebbezést nyújthat be az érettségi vizsgajelentkezést fogadó intézményen keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak – írja az MTI.


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!