Záporok, zivatarok kíséretében kicsit enyhül a hőség

nyár, meleg, időjárás, hőség, kánikula Fotó: Pixabay

Kicsit enyhül a nagy meleg, viszont a jövő hét első felében többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol akár hevesebb viharok is.

hirdetés

Hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés hatására többfelé kell számítani átmenetileg lokális záporok és zivatarok kialakulására, helyenként – a legkisebb eséllyel nyugaton – hevesebb viharok is előfordulhatnak felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében.

hirdetés

Zivataroktól függetlenül is többfelé élnék, erős lehet az északias szél. Hajnalban 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet, délután pedig 26 és 32 fok közötti értékeket mérhetünk, de a viharokat követően átmenetileg lehűlhet a levegő.

Kedden is gyakran zavarhatják majd záporok, zivatarok a napos időszakokat, egy-egy hevesebb zivatar még ezen a napon is előfordulhat, melyekre elsősorban a Dunától keletre van esély. Viszont a szél már csak viharok környezetében támadhat fel. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb 25 és 31 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön már naposabb idő ígérkezik, de még előfordulhatnak helyenként futó záporok, zivatarok, viszont már kevesebb helyen, mint a hét első két napján. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánonként 26-32 fok valószínű – írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

56 − = 53