A vagyonvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet a rendőrség

bűnmegelőzés, vagyonvédelem Fotó: Körös Hírcentrum

A nyári időszakra vonatkozó legfontosabb bűnmegelőzési szabályokra hívták fel a figyelmet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei Békéscsabán.

A nyári szünidőre tekintettel a rendőrség ismét felhívta a figyelmet a vagyonvédelem fontosságára, a személyes biztonságra és a fürdőzés szabályainak betartására. Békéscsabán, az Árpád Gyógy- és Strandfürdőben, 2019. június 17-én a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Deák Sándor r. százados tartott tájékoztatót a leggyakrabban előforduló veszélyhelyzetekről és azok elkerülésének lehetőségeiről.

hirdetés

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a gyermekek nem maradhatnak felügyelet nélkül, még a kerti medencékben sem. A strandokon és a szabadvizeken kijelölt fürdőhelyeken is folyamatosan legyen mellettük felnőtt. Emellett fontos szabály, hogy a szabad vizeken fürödni a kijelölt fürdőhelyen, illetőleg ott szabad, ahol a fürdés nem esik tiltó rendelkezés hatálya alá! Felhevült testtel, vagy ittas állapotban senki ne menjen vízbe.

Vízparton, strandon nem elég törölközővel letakarni a táskát. Ha van, használják az értékmegőrzőt, amennyiben nincs, a társaság egyik tagja mindig maradjon a táskák mellett.

A rendőrség kéri, hogy közösségi oldalakon ne osszák meg mindenkivel, mettől meddig nem lesznek otthon! Tanácsos egy közelben lakó rokont, vagy megbízható ismerőst megkérni arra, hogy amíg távol vannak, menjen át a lakásukba, házukba és nézze meg, hogy minden rendben van-e. Ürítse ki a postaládát, mert a tele postaláda arról árulkodik, hogy a lakók már napok óta nincsenek otthon. Kertes házaknál, ha a szomszéd időnként az üres ház bejáróján parkol, azt a látszatot kelti, hogy van mozgás a háznál. Mikor elutaznak, gondosan zárják be a lakást, házat! Csukják be az ablakokat, ajtókat, zárjanak be mindent! A csengőt jó, ha kikapcsolják. Így annak, aki becsenget nem lesz egyértelmű, hogy azért nem nyitnak ajtót, mert nincsenek otthon, vagy otthon vannak, csak nem hallják a csengőt. Ha van a házon, lakásban biztonsági rendszer, riasztó, akkor mindenképpen élesítsék! Pótkulcsot ne hagyjanak az udvaron, melléképületben elrejtve, felakasztva!

Police.hu

 

Szóljon hozzá!

36 + = 37