A táborban a kutyák teszik lehetővé a fejlesztést

kutyák Fotó: Körös Hírcentrum

Már a második hétnél tart a Dogland Segítő Kutya Alapítvány nyári tábora. A fiatalok és a kutyák is nagyon élvezték az eddigi programokat. Pálfi Péterrel, az alapítvány elnökével erről is beszélgettünk a Körös Hírcentrum stúdiójában még a tábor indulása előtt.

hirdetés

Nagy izgalommal várták a táborkezdést, hiszen több újdonságot is bevezettek a szervezők. Például már a jelentkezésnél egy űrlapot kellett kitölteni a szülőknek, hogy akár az étkezéssel kapcsolatban van-e valamilyen érzékenysége, esetleg valamilyen viselkedési zavarra oda kell-e figyelni nála a programok során. Ez nagyon sokat segített a táborozók előzetes megismerésében. Ráadásul az űrlapos jelentkezés biztos módszer volt arra, hogy átlássák, egy-egy hétre mennyi érdeklődő van. Korábban többféleképpen is jelentkezhettek a szülők, ami elég nagy kavarodást okozott. Az átutalásos előlegfizetés is újdonság volt, viszont ezt nem valószínű, hogy megtartják. Ez inkább csak növelte a problémákat.

hirdetés

Természetesen a tábor helyszínén az infrastruktúrát is fejlesztették. Növelték a fedett tér területét, hogy rosszabb idő esetén se legyen gond a gyerekek elhelyezése. Egy nagyobb hűtőt is hadrendbe állítottak, hogy azok a gyerekek, akik valamilyen ételallergia miatt nem ehetik ugyanazt, amit a többiek, be tudják tenni valahova a magukkal hozott ételt. Új játékokat szereztek be, hogy azok a táborozók is élvezhessék a kint töltött időt, akik nem szeretnének egyfolytában kutyázni. Az új kutyusok, tanulók és már vizsgázottak, szintén részt vesznek a tábori játékokban, ők is egy új színfoltot jelentenek a visszatérő táborozók számára.

kutyák
Fotó: Dogland Segítő Kutya Alapítvány

A kölyökkutyák képzése is egyre jobban halad. Pálfi Péterék jelenleg egy Svédországból érkezett óriás uszkárkölyökkel és a sajátjaikkal foglalkoznak. Péli Henriett ugyan éppen nem volt jelen az interjúkor, de megtudhattuk, hogy az ő kölyökkutyája is nagyszerűen halad. Az még nem dőlt el, hogy inkább a kislánya, vagy ő maga irányítja a kutya képzését, fiatal kora ellenére ugyanis a lány is nagyon ügyes.

A programok tekintetében Pálfi Péter megosztotta, hogy bár talán kevesebb helyre járnak most, hogy a tanév véget ért, szeptembertől sok helyre visszatérnek majd. Sőt, újabb oktatási intézményekkel kezdtek el tárgyalni, ahol jól jöhet a terápiás kutyák együttműködése. Viszont a tábortól semmiképpen nem szeretnék elvonni sem a kutyákat, sem a felvezetőiket. Egyelőre mindenképpen a gyerekek élveznek prioritást.

A Pálfi Péterrel készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 1