Új helyen, de régi elszántsággal készülnek a kick-box ringesek

kick Fotó: Gregor László

A békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) All-Style Karate és Kick-box Szakosztályának ringes csoportja nem unatkozott a tavasszal. De erről a “mozgalmasságról” alighanem lemondtak volna a Hricsovinyi Károly edző vezette Energy Gym tagjai.

hirdetés

Régi, igényesen kialakított edzőtermükből menniük kellett, nem tűnt biztatónak a jövő. A válogatottak egész sorát kinevelő ringes kick-box csapat helye sem volt biztosítva. Végül is a békéscsabai önkormányzat segítségével sikerült egy új helyet találni a Baross u. 16 szám alatt. Hatalmas munkával alakították ki az új edzőtermet, és bár még sok munka van vele, a legfontosabbat, hogy a zömében utánpótlás korú versenyzők edzeni tudjanak, sikerült biztosítani. Ugyanis egy tevékenységet gyorsan és könnyű megszüntetni, újra indítani viszont borzasztóan nehéz.

Azért is volt fontos az új edzőterem kialakítása, mert a csapat három tagja nagy kihívás előtt áll. Augusztus végén Győrben rendezik meg a kick-box utánpótlás Európa-bajnokságot és három versenyző, Flack Márk, Kliment Kristóf és Kékegyi Márk a magyar színeket képviseli majd a ringben, K-1 szabályrendszerben. Mint edzőjük, Hricsovinyi Károly elmondta, az egyre nagyobb intenzitású, alapozó jellegű futások mellett már a gyorsasági állóképesség fejlesztésével is foglalkozniuk kell, hiszen már csak bő egy hónap áll rendelkezésre. A hangulat jó, az elszántság nagy, a versenysúlyok nagyjából kialakultak és nagyobb sérülés sem zavarja a versenyzőket. Természetesen a többi tag is szorgalmasan edz, és további érdeklőket, kezdőket is szívesen lát és vár Hricsovinyi Károly edző. Hiszen ez a gárda ugyan új helyen, de régi mentalitással, hittel és akarattal dolgozik!

hirdetés

Szóljon hozzá!

85 − 75 =