Szarvas Pétert támogatja a Fidesz békéscsabai szervezete

választás Fotó: Körös Hírcentrum

A Fidesz-KDNP is megnevezte a polgármesterjelölteket, illetve azokat, akiket támogatnak a közelgő önkormányzati választásokon.

hirdetés

A Fidesz Békéscsabán nem indít saját jelöltet, és bejelentette, hogy a független Szarvas Pétert, a jelenlegi polgármestert támogatja. Herczeg Tamás elmondta, elégedettek a mostani városvezetéssel és a közgyűlési összetétellel, így szerintük van jövője a további együttműködésnek.

hirdetés

Szarvas Péter egy civil szervezet jelöltje, mi pedig úgy döntöttünk, hogy támogatjuk a választáson. Alkalmasnak tartjuk őt arra, hogy továbbra is polgármester legyen” – fogalmazott a választókerületi elnök. Hozzátette: a Fidesz-KDNP mind a 12 egyéni képviselői körzetben indít jelöltet. Hanó Miklós, a Fidesz békéscsabai alapszervezetének elnöke elmondta, hogy a polgármester mellett 11 Fidesz-KDNP képviselő folyamatosan biztosította a város működését, fejlődését az elmúlt években. A költségvetést minden évben elfogadták, míg a többi párt sosem szavazta meg.

Herczeg Tamás újságírói kérdésre elmondta, amennyiben a Szarvas Pétert indító szervezet képviselőjelölteket fog állítani, az okozhat némi problémát. De azt reméli, hogy támogathatják a városvezetőt a kampány végéig, illetve, hogy a 12 jelöltjük megnyeri az egyéni körzetekben a választást.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjei, illetve a kormánypártok által támogatott polgármesterjelöltek az 1. számú választókerületben:

Csabaszabadi: Szeverényi Attiláné (Fidesz-KDNP támogatással)
Gerendás: Lengyel Zsolt (Fidesz-KDNP jelölt)
Kétegyháza: dr. Rákócziné Tripon Emese (Fidesz-KDNP támogatással)
Kondoros: Ribárszki Péter (Fidesz-KDNP jelölt)
Szabadkígyós: Balogh József (Fidesz-KDNP jelölt)
Telekgerendás: Ránkli Ferenc (Fidesz-KDNP támogatással)
Újkígyós: Szebellédi Zoltán (Fidesz-KDNP jelölt)

A Fidesz-KDNP békéscsabai jelöltjei:

  1. sz. k.: Szente Béla
  2. sz. k.: Horváth László
  3. sz. k.: Tímár Ella
  4. sz. k.: dr. Ferenczi Attila
  5. sz. k.: Bíró Csaba
  6. sz. k.: Váradi Zoltán
  7. sz. k.: Kiss Tibor
  8. sz. k.: Paláncz György
  9. sz. k.: Hanó Miklós
  10. sz. k.: dr. Csicsely Ilona
  11. sz. k.: Opauszki Zoltán
  12. sz. k.: Kutyej Pál

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 1