Bővült a kormányablakokban azonnal intézhető ügyek köre

kormányablakokban Illusztráció: Pixabay

Július 1-jétől már a kormányablakokban is azonnal megkaphatják az állampolgárok TAJ-kártyájukat, illetve Európai Egészségbiztosítási Kártyájukat.

A cél, hogy teljes mértékben megvalósuljon az úgynevezett egyablakos ügyintézés modellje és az állampolgárok egy helyen intézhessék minden ügyüket. A kormányablakok rendszerének kialakítása az egyik legfontosabb lépcső volt ezen cél megvalósítása során. Így az állampolgárok az ország bármely pontján azonos feltételek mellett vehetik igénybe az államigazgatási szolgáltatásokat.

hirdetés

Egy újabb fontos állomás, hogy július 1-jétől az állampolgárok már nem csak benyújthatják a kormányablakokban a társadalombiztosítási azonosító jel (TAJ-kártya), illetve Európai Egészségbiztosítási Kártya iránti kérelmüket, hanem azt a helyszínen, azonnal meg is kapják. Ezzel az ügyintézés gyorsabbá és hatékonyabbá vált, ami jelentős – anyagi és időbeli – megtakarítást eredményez az állampolgároknak – írja a bekesijarasok.hu. Korábban ezeket az ügyeket ugyanis kizárólagosan a megyeszékhely szerinti, Békés megyében a Békéscsabai Járási Hivatal intézte. A kormányablakok csak a kérelmek átvételénél és továbbításánál működtek közre.

Az új szolgáltatás rendkívül népszerű az ügyfelek körében, hiszen például a Gyomaendrődi Járási Hivatal kormányablakaiban az eltelt három hétben már mintegy száz Európai Egészségbiztosítási Kártya kiadását igényelték.

Szóljon hozzá!

82 + = 84