Táborokban tartott megelőző előadásokat a rendőrség

táborokban Fotó: police.hu

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei táborokban tartottak bűnmegelőzési és baleset-megelőzési témájú foglalkozásokat a gyermekeknek.

Nyári táborokban tartottak foglalkozásokat 2019 júliusában a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei. A bűnmegelőzési és baleset-megelőzési előadók Békéscsabán több helyen, valamint Dobozon, Újkígyóson és Telekgerendáson is jártak. Mindenhol játékos formában igyekeztek hasznos és fontos ismereteket átadni. Közlekedési pályát állítottak fel, amelyeken a táborba kerékpárral, rollerrel érkező gyermekek próbára tehették ügyességüket. Közben a rendőrökkel átismételték a legfontosabb közlekedési szabályokat.

Fontos, hogy a gyermekek kerékpárján legyenek rajta a kötelező felszerelések, amelyek a biztonságot szolgálják. Működjön megbízhatóan a kormány, a fék, legyenek a kerékpáron világítások, prizmák. Hasznos, ha a gyermek kerékpározáskor fejvédő sisakot visel. Lényeges, hogy ha úttesten, kerékpárúton kerékpároznak, az út jobb szélén közlekedjenek. Az útkereszteződéseknél alaposan nézzenek körül, és inkább álljanak meg, hogy biztonságosan fel tudják mérni a közeledő járművek távolságát, sebességét. Az elsőbbségadásra, megállásra kötelező táblákat vegyék komolyan, mert ha figyelmetlenül hajtanak be a kereszteződésbe, akár súlyos baleset is történhet.

hirdetés

A közlekedés mellett mindegyik táborban téma volt az értékek, személyes dolgok védelme. A gyermekek mobiltelefont, költőpénzt visznek a kirándulásokra, táborokba, és ezekre maguknak kell vigyázniuk. A rendőrök hangsúlyozták, hogy soha sehol még rövid időre se hagyják őrizetlenül a táskáikat, dolgaikat! Mindig legyen valaki, aki vigyáz ezekre, és amikor egyik helyről a másikra indulnak, ellenőrizzék le, hogy mindenük megvan-e.

Forrás: police.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!