A horvát válogatott oszlopos tagja érkezik Békéscsabára

horvát Fotó: BRSE

Újabb név vált ismertté a Békéscsabai Röplabda SE 2019/2020-as keretéből. A horvát Karla Klaric aláírta a szezon végéig szóló megállapodását.

A 189 cm magas, nyitásfogadó ütő poszton bevethető játékos a horvát válogatott oszlopos tagja. Így minden bizonnyal pályára lép majd déli szomszédunk színeiben, az augusztus 28-án esedékes, Magyarország elleni EB mérkőzésen is.

hirdetés

A sportoló szeptemberben tölti be a 25. életévét, azonban fiatal kora ellenére komoly tapasztalattal bír. A Mladost Zagreb együttesében nevelkedett, majd nagyon korán az Európa TOP csapatának számító Volero Zürich csapatához került, ahol a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Érdekesség, hogy itt dolgozott együtt a jelenlegi magyar szövetségi kapitánnyal, Jan de Brand mesterrel. Később megfordult a román CSM Bukarest, a francia sztárcsapat ASPTT Mulhouse színeiben, míg tavaly a svájci bajnokság egyik legjobbja volt.

Karla Klaric számára a klub elmúlt évekbeli nemzetközi sikerei mellett, a BRSE leendő vezetőedzőjének személye is garancia volt a gyümölcsöző együttműködésre. A játékos szeptember első napjaiban, az EB-t követően érkezik Békéscsabára, azonban hamarosan bővebb interjút ad, így jobban megismerhetik a klub szimpatizánsai.

Forrás: BRSE

 

Szóljon hozzá!

36 + = 43