Kánikulát tartogat a hétvége

harmadfokú, Nyáriasan, napsütés, időjárás Fotó: Pixabay.com

Fokozódik a meleg, a napokban a 35 fokot is átléphetjük. Csapadék csak elvétve fordulhat elő, időnként élénk lehet a szél.

Csütörtökre egy gyenge hidegfront érkezik, de csak pár fokkal esik vissza a hőmérséklet. Eleinte záporok, helyenként gyenge eső az ország északi felében alakulhat ki. Többfelé megélénkül ugyan az északnyugati szél, de heves eseményekre nem kell készülnünk. Egy-egy kisebb zápor, kisebb eséllyel lokális zivatar legfeljebb nyugaton és északon alakulhat ki. Néhány fokkal lesz csak enyhébb az idő az elmúlt napokhoz képest. A maximumok 26-33 fok között alakulnak.

hirdetés

Pénteken a reggeli órákban lehet néhol felhősebb az ég, délutánra mindenütt ragyogó napos lesz az idő. Említésre méltó csapadék sehol nem várható. 30-36 fok közötti maximumokra számíthatunk. Csak néhol északon élénkülhet meg a nyugatias szél.

Szombaton még több napsütésre készülhetünk, 32-36 fokos meleg ígérkezik. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél, majd estétől szintén északnyugaton északiasra fordul és megerősödik a légmozgás.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk, délutánra több lesz a felhő, gyenge záporok az északkeleti tájakon alakulhatnak ki. Folytatódik a kánikula, 30-35 fokig melegszik a levegő. A Dunántúlon és északon is megerősödhet a sokfelé egyébként is élénk szél.

Jövő hét elején várhatóan tovább fokozódik a forróság, de kedd, szerda magasságában ennek egy hidegfront vethet véget – írja az Időkép.

Szóljon hozzá!

96 − = 91