„T” betűből „I” betűt csinált az autója rendszámán egy férfi

rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán Fotó: Pixabay

Fehér ragasztószalaggal hamisította meg autója rendszámát egy Békés megyei férfi. A „T” karakter egy részét leragasztotta benne úgy, hogy „I” betűnek látszódjon. Büntetőeljárás indult ellene, ügyének vizsgálatát a rendőrség befejezte.

Leragasztotta autója rendszámának egy részét egy Békés megyei férfi. Sarkadról Békéscsabára ment 2019. június 10-én délután azért, hogy egy utánfutót kapcsoljon a terepjárójához. Ezután a kocsi rendszámában egy „T” karakter két oldalsó szárát fehér ragasztószalaggal letakarta úgy, hogy „I”-nek látszódjon és elindult Budapestre. Az M5-ös autópálya Pest megyei szakaszán azonban egy közúti ellenőrzés során kiderült, hogy meghamisította a hatósági jelzést, ezért a rendőrök előállították a Dabasi Rendőrkapitányságra. A férfi elismerte, hogy ő változtatta meg a rendszámot, de kihallgatásán tettére nem akart magyarázatot adni. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 28 éves sarkadi férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsítja.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. augusztus 7-én továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Police.hu

Szóljon hozzá!