Fokozottabb ellenőrzés az M44-es építése miatt

útfelújítás Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

Békés megyében, az M44-es gyorsforgalmi út építése miatt a 44-es főúton több helyen vannak ideiglenes sebességkorlátozások és az építkezés miatt helyenként jelzőlámpa irányítja a forgalmat. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében közlekedjenek szabályosan, türelmesen!

Az M44-es gyorsforgalmi út Békés megyei szakaszának építése miatt a 44-es számú főút több szakaszán táblák jelzik az ideiglenes sebességkorlátozást. Emellett van, ahol egy sávon lehet haladni, a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa irányítja. A rendőrség és a munkálatokat végzők tapasztalatai szerint több járművezető figyelmen kívül hagyja a korlátozásokat, a megengedettnél gyorsabban hajt és a lámpa tilos jelzésénél nem áll meg.

A gyorshajtással veszélyeztetik az úton dolgozókat és a többi jármű vezetőjét, utasait is. A tilos jelzésen áthajtás miatt pedig előfordul, hogy egy szűk sávon ellenkező irányba haladó járművek találkoznak egymással, ami szintén veszélyes, könnyen ütközéshez vezethet. A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében visszatérően ellenőrzi a 44-es főút építkezéssel érintett szakaszainak forgalmát. Egyben kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek szabályosan, türelmesen! Ne veszélyeztessék saját magukat, utasaikat, közlekedő partnereiket és az útépítésen dolgozókat azzal, hogy gyorsan hajtanak, áthajtanak a tilos jelzésen!

Másfél hónappal ezelőtt az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros-Tiszakürt közötti szakaszánál jártunk. Az akkor készült anyagunk itt olvasható.

Forrás: police.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!