Orosz Nikolett is képviseli hazánkat a kazani WorldSkills-en

worldskills Fotó: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az oroszországi Kazanban rendezik 2019. augusztus 22-27. között a Szakmák Olimpiájának is nevezett WorldSkills Kazan 2019 versenyt. A világbajnokságon számos szakmából érkező, több mint 60 ország, mintegy 1600 indulója méri össze tudását. Az Ápolás és gondozás kategóriában idén Orosz Nikolett, az Orosházi Kórház fiatal ápolónője képviseli Magyarországot.

hirdetés

Az Orosházi Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán dolgozó Orosz Nikolett a 2018-as Szakma Sztár Fesztivál keretein belül megrendezett SkillsHungary nemzeti döntőn lett első helyezett, így vehet részt az Oroszországban rendezett világbajnokságon.

hirdetés

A versenyen Nikolettnek ápolással kapcsolatos gyakorlati feladatokat kell teljesíteni, ahol statiszták játsszák a betegek szerepét. A verseny időre megy, egy feladatra 45 percet kapnak, amiből 5 perc felkészülési idő áll rendelkezésre. A nemzetközi verseny angol nyelven folyik, ami magabiztos nyelvtudást is megkövetel az indulóktól.

Nikolett 2019 szeptemberétől a Gál Ferenc Főiskolán kezdi meg tanulmányait diplomás ápoló hallgatóként. Az Orosházi Kórházban dolgozik főállásban, a képzéshez a gyakorlati helyet a kórház biztosította számára. A versennyel járó felkészülés során az ország különböző intézményeiben szerzett gyakorlatot, amelyből az Orosházi Kórház is részt vállalt. Egy-egy hetet töltött a mozgásszervi rehabilitáción, a gasztroenterológián, a neurológián, illetve a belgyógyászaton.

– Szerencsés vagyok, hogy a tanulmányaim mellett dolgozhatok is, ugyanis így minden nap a betegágy mellett vagyok, ezért sokkal kézzelfoghatóbb tudást birtokolhatok. Ez hatalmas lehetőség a fejlődésre, ám egyben óriási felelősség is. A könyvekből meg lehet tanulni a szükséges eljárásokat, protokollokat, de szerintem ahhoz, hogy valaki jó ápoló legyen, mindenképp kell egy olyan személyiség, amit nem lehet tanulni. Ez belülről jön, az emberekhez kell a leginkább érteni – mondja Nikolett.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 5 = 6