Dallos Gyula: Továbbörökítésre méltó a magyar lovas kultúra

dallos, ló, fertőző Fotó: Pixabay

Dallos Gyula, az Agrárminisztérium miniszteri biztosa az infrastrukturális beruházások és a magyar lótenyésztés támogatása mellett a lovas kultúra iskolai nevelésbe illesztését nevezte a Kincsem Nemzeti Lovas Program fő céljának a Keszthelyi Georgikon Lovas Napok keretében megtartott pénteki konferencián.

hirdetés

A miniszteri biztos szakmai előadásában kifejtette: az elfogadott koncepció lovas kultúránk keretprogramja, amelynek hét prioritása van. A lovas infrastruktúra kiépítése, a lótenyésztés fejlesztése, a gyermekek lovas kultúra oktatásának szélesítése, a ló és lovassportok fejlesztése, a huszár és katonai hagyományok ápolása, a lovas turisztika és a lovasterápiás oktatás erősítése. Mindezek életben tartása, ápolása, támogatása nem öncélú. A vidék megtartó erejét növeli, egyúttal a nemzetet felemelő, összetartó és egészségben megtartó erő.

hirdetés
dallos gyula
Fotó: Kelemen Zoltán

A ló szeretetét a génjeinkben hordozzuk, gyermekeinket a lóval való foglalkozás által az életre neveljük. Egy olyan viselkedési formát mutatunk, amely megérinti a testet és a lelket – fogalmazott Dallos Gyula. Mint mondta, a program társadalmi elfogadottsága, az ország gazdasági ereje és a politika támogatása most szerencsésen együtt áll. Ez a hagyományosan erős magyar lovas kultúra továbbélését segíti – tájékoztatott az Agrárminisztérium Sajtóiroda.

hirdetés