Kánikula vár ránk augusztus 20-án

hőség, Záporok, legmagasabb, kánikula, 30, augusztus, időjárás, napsütés, nyár, hőség, melegebb Fotó: Pixabay

Viharoktól mentes, napos, igazi nyári idő várható augusztus 20-án, államalapításunk ünnepén, a csúcshőmérséklet helyenként a 35 fokot is elérheti.

hirdetés

A hosszú hétvége hátralévő részében tovább melegszik a levegő, a kánikula a tetőpontját épp államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án éri el, aznap 30-35 fokos maximumokat mérhetünk.

hirdetés

Az ünnepi programokat sem nagy szél, sem viharok nem fogják zavarni, szinte zavartalan napsütésben lesz részünk. Csupán délután sodródhatnak vékony fátyolfelhők a Dunántúl fölé. A délkeleti irányú légmozgás is inkább csak itt lehet időnként élénk. Az esti tűzijáték idején a főváros fölött alig lesz felhő az égen, a délkeleti szél gyenge, mérsékelt marad. A délutáni 33-34 fok körüli kánikulát követően 25-26 fok körüli hőmérséklet ígérkezik az esemény idején.

Szerdán északnyugat felől elszórt záporokkal, zivatarokkal, valamint erős, a Dunántúlon helyenként viharos északira-északnyugatira forduló széllel hidegfront érkezik. Itt 25-29, a Dunától keletre még 29-34 fok várható napközben – tájékoztatott az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

21 − = 17