Hamarosan elkészül az M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros közötti szakasza

M44 Fotó: Körös Hírcentrum

2019 év végére elkészülhet az M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros közötti szakasza.

hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a 2×2 forgalmi sávos M44-es gyorsforgalmi út megépítésével, megvalósul Békéscsaba bekötése a hazai gyorsforgalmi úthálózatba. „Az M44 gyorsforgalmi út építése hazánk legnagyobb hazai forrásból megvalósuló beruházása. A 62 kilométeres szakasz nettó kivitelezési összege 145 milliárd forint – fogalmazott a NIF Zrt. szóvivője, Kiss Boglárka a Youtube csatornájukon közzétett videóban.

hirdetés

A Tiszakürt-Kondoros szakaszon 4 külön szintű csomópont, 21 felüljáró, 25 aluljáró, 11 ökológiai átjáró, 5 vadátjáró és 4 körforgalom épül. Cserkeszőlőnél és Kondorosnál egyszerű, Szarvasnál komplex pihenő kerül kialakításra. A Körös folyó felett pedig egy 450 m hosszú acél ívhíd épül, díszvilágítással.

2018 tavaszán megkezdődött a második ütemben megépülő Kondoros-Békéscsaba közötti 18 km hosszú szakasz megépítése is, ősszel pedig elindultak a munkák a 10,3 km-es Lakitelek-Tiszakürt közötti harmadik ütemnél. A jelenleg kivitelezés alatt álló 90 km-ből a 62 km-es Tiszakürt-Kondoros szakasz várhatóan 2019 végére, a Kondoros-Békéscsaba szakasz 2021 első negyedévében, a Lakitelek-Tiszakürt szakasz pedig 2021 második felére készül el.

A teljes beruházás befejezését követően az utazási idő Békéscsaba és Budapest között, várhatóan egy teljes órával csökkenni fog. Az M44 biztosítja a tranzitforgalom jelentős részének levezetését, így a környező településeken jelenleg csupán áthaladók, gyorsabban elérhetik ulticéljaikat.

Két hónappal ezelőtt több képet is készítettünk az éppen folyó munkálatokról, amelyeket ide kattintva láthatnak.

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés

Szóljon hozzá!

34 − = 27