Márton Anita két számban is nyert a hétvégén

Atlétikai, Márton anita, csapat Fotó: MTI/Bodnár Boglárka (archív)

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Budapesten a 6. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőt és a 3. Atlétikai Serdülő Magyar Liga Döntőt. Márton Anita vasárnap mindkét számában diadalmaskodott.

hirdetés

A hétvégén került megrendezésre a 6. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő és a 3. Atlétikai Serdülő Magyar Liga Döntő. A Szuper Liga sorozat fináléiba versenyszámonként maximum a legjobb nyolc-nyolc atléta juthatott be. Míg a serdülők versenyén a legjobb tizenkettő mérettethetett meg számonként. A helyezések után – a kiírásnak megfelelően – pénzdíjak is kiosztásra kerültek.

A végső nevezési listák alapján a teljes hazai élmezőny képviseltette magát az idei Szuper Liga utolsó állomásán. Pályára léptek a sportág legjobbjai, világklasszis versenyzők, a közelgő dohai világbajnokságra készülő atléták. A magyar atlétika első világbajnoka, Márton Anita szintén jelen volt a versenyen. A két nap során 72 versenyszám szerepelt a programban, amelynek külön érdekességet és jelentőséget adott, hogy a hazai élvonallal egy pályán és egy időben versenyeztek a legfiatalabbak, a serdülők is.

Márton Anita diszkoszvetésben és súlylökésben is elindulhatott. Előbbivel 55.81-gyes eredményt elérve magabiztosan nyert. Később 18 m fölé lökve a szert súlylökésben is aranyérmes lett.

Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

hirdetés

Szóljon hozzá!

1 + 7 =