A Rendőrség és a Dakk Zrt. közösen indított iskolabuszt

Fotó: Körös Hírcentrum

A mai napon a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Dakk Zrt. útjára indította azt az iskolabuszt, amelynek az oldalán baleset-megelőzéssel kapcsolatos feliratok, valamint rajzok találhatóak. A matricákat a mai napon ragasztották fel egy sajtótájékoztató keretein belül.

hirdetés

A buszpályaudvaron Hudák Pál rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos elmondta: szerinte minden új tanévre fel kell készülni. Hiszen mind a diákok, mind a felnőttek elszoknak attól a rendtől, közlekedéstől, valamint a tömegtől ami főként az iskolai időszakban mindennapos.

hirdetés

„Igyekeznünk kell betartani a szabályokat, és balesetmentesen közlekedni, hogy minél kevesebb személyi sérüléses baleset, illetve minél kevesebb tragédia történjen az utakon. Az elmúlt időszakban, több mint a felére csökkent a gyerekeket érintő személyes baleseteknek a száma, ami tavaly 37 volt. Az elmúlt három évben pedig halálos baleset nem is volt, amiben gyermekek vesztették volna életüket” – fogalmazott Hudák Pál.

Hozzátette: fontos, hogy a közlekedésben résztvevők mindegyike próbáljon a gyermekek számára példát mutatni, valamint őket tanítani. Nem csak a pedagógusok valamint a szülők felelőssége ez, hanem mindenkié.

A gyerekek látják és tapasztalják, hogyan viselkednek a szülők, vagy más felnőttek vezetés közben. Látják, ha megállnak az autóval a zebra előtt, hogy elengedjék a gyalogosokat. Vagy éppen a kerékpáros közlekedésnél látják azt is, ha egy biciklis maga mellett tolva a járművét halad át a zebrán. Ezek mind olyan példák, amelyek a gyerekek szeme előtt zajlik és át fogják venni.

Elmondta, hogy a rendőrök, mint a közlekedésben résztvevők, valamint ellenőrző hatóság a polgárőrséggel közösen, a megyében mintegy 62 iskolánál lesznek jelen szeptemberben. A Dakk Zrt. a rendőrséggel közösen vesz részt abban a kampányban, amelynek célja, hogy minél balesetmentesebb legyen a közlekedés.

A sajtótájékoztatón készült felvételt Hudák Pál r. ezredessel, itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

27 − = 19