Barbara Dapic: A legjobbat szeretném kihozni magamból Békéscsabán!

békéscsabán Fotó: BRSE

A BRSE új horvát játékosa, Barbara Dapic egyre otthonosabban mozog Békéscsabán. Jól érzi magát á városban és klubnál is.

hirdetés
Hogy érzed magad Békéscsabán, milyen a csapat?

BD: Nagyon kedves mindenki, ha szükségem van valamire, azonnal segítenek. Még csak egy hónapja csatlakoztam, de olyan mintha már sokkal régebb óta itt lennék, otthonosan érzem magam. A klub szervezett, kiváló feltételeket biztosít a munkához. Remek az együttműködés a vezetőedzőnkkel, könnyebbség, hogy egy nyelvet beszélünk, így néha gyorsabban el tudja magyarázni, hogy mi az amit kér tőlem. Szimpatikus ahogyan irányít minket, mindig ügyel arra, hogy maximálisan koncentráljunk az adott feladatra, amire szükségünk is van, ha jó eredményeket szeretnénk elérni.

hirdetés
Miért döntöttél a BRSE mellett?

BD: Nem volt ismeretlen számomra a BRSE, hiszen szerte Európában így Horvátországban is sokan ismerik a klubot. Emellett sokat hallottam már az eredményekről a volt csapattársaimtól. Az elmúlt 4-5 évben folyamatosan ott voltak a legjobb 8 csapat között a CEV Kupában, sőt tavaly az elődöntőig meneteltek, ami hatalmas dolog. Tetszett az elképzelés amit felvázoltak, amikor megkerestek úgy éreztem, hogy szeretnék ennek részese lenni.

Sikerült már felfedezni a várost?

BD: Néhány nap után már elég jól kiismertem magam a városban. Nagyon tetszik, hogy mindenhová kerékpárral járok, bárhol megállhatok vele. Split, a szülővárosom egy olyan területen fekszik, ahol elég sok az emelkedő, valamint a lejtő, így az ott élők nem igazán használnak kerékpárt, ezért eddig én sem igazán vettem igénybe. Nagyon tetszik a belvárosi rész, tele árnyékos helyekkel. Nagyon szeretem a kávét, már van is néhány kedvenc hely, ahová néha beülünk a csapattársaimmal. De hosszú lesz a szezon, így a közeljövőben a város többi részét is lesz módom felfedezni.

Mit csinálsz a szabadidődben?

BD: Élvezem az Élővíz-csatorna közelségét. Amikor az időm engedi sokat sétálok vagy kerékpározok a part mentén. Emellett találtam a közelben egy jóga stúdiót, ahová a szabadidőmben szívesen meglátogatok. Ha nincs olyan sok időm, akkor otthon végzem el a gyakorlatokat. Emellett szeretek olvasni és ahogy már említettem kávézni is.

Milyen várakozásokkal vágsz neki a szezonnak?

BD: Pozitív beállítottságú emberként, optimistán várom az idényt. Hamarosan teljes lesz a keretünk, lépésről lépésre összeáll majd a játék is.Vártam már, hogy csatlakozzanak az Európa-bajnokságon szereplők, velük ugyanis csak az egyik mérkőzés után találkoztam. Izgatott vagyok a szezon miatt, már alig várom, hogy elkezdődjön a bajnokság, a legjobbat szeretném kihozni magamból.

Forrás: BRSE

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

6 + 4 =