Dr. Mokán István: a nehéz helyzetben élőknek biztosítunk munkalehetőséget

Dr. Mokán István / Fotó: Körös Hírcentrum

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hetedik alkalommal került megrendezésre Békéscsabán a Békés Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás.

hirdetés

Az eseményen dr. Mokán Istvánt, Sarkad város polgármesterét kérdeztük, aki elmondta: a város az elejétől kezdve részt vesz a közfoglalkoztatási programban.

hirdetés

„A közfoglalkozás nem cél, hanem eszköz. Annak az eszköze, hogy értéket teremtve visszavezessük az elsődleges munkaerőpiacra a lakosokat. Ennek mentén az elmúlt években több száz embert foglalkoztattunk, ebben az évben 360 főt, négy programelemben. Például a mezőgazdasági programban 12 hektáron szántóföldi növényt termesztünk, amelyek bekerülnek a helyi közétkeztetésbe, illetve a helyi közfoglalkoztatási boltunkban is áruljuk ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket. Mindebből meg tudjuk ajándékozni az óvodásokat, bölcsődéseket, iskolásokat és az idősek otthona lakóit is.

A mezőgazdaság mellett az állattenyésztési része is működik ennek a szegmensnek. Vannak sertéseink, tyúkok, juhállományunk. Ez is szolgálja a közétkeztetést és egyéb feladatainkat. Emellett térköveket gyártunk, drótfonatot készítünk és a város köztereit is gondozzuk.”

A programnak köszönhető az is, hogy Sarkad városa Békés megye egyik legszebben virágosított települése.

„A közfoglalkoztatottak száma egyre csökken, ez pedig azt az örömteli tényt jelenti, hogy egyre többen találnak munkát. A programot addig fogjuk vinni, amíg a helyi lakosoknak szüksége van rá, hiszen így a legnehezebb helyzetben élők helyben találnak munkalehetőséget és megélhetést is” – fogalmazott a polgármester.

A mai napon többen részesültek elismerésben, többek között Borbély Andorné is, aki a közfoglalkoztatási program fő szervezője Sarkadon.

 

hirdetés