Egészségnap a mozgás jegyében

fitness, Kiss Tibor Fotó: Körös Hírcentrum

Családi egészségnap került megrendezésre Békéscsabán a Tolna utcai – Kisszik utcai fitness parkban ma délelőtt.

hirdetés

A fitness parkot és a körülötte kialakított futópályát már néhány héttel ezelőtt birtokba vehették a környéken lakók. A mai, családokat célzó egészségnappal pedig hivatalosan is átadásra került.

hirdetés

A szervezők arcfestéssel, kézműves játszóházzal, illetve különböző erőpróbákkal készültek a gyerekeknek, emellett Varga Adrienn és a Szabad Torna SE bemutatóját is megtekinthették az odalátogatók. Kiss Tibor alpolgármester is jelen volt a rendezvényen és mint elmondta: örömmel látja, hogy a gyerekek jól érzik magukat a megszépült területen. Kitért arra is, hogy a futópálya a legkorszerűbb technológiával készült, a fitness parkban elhelyezett elemek pedig megfelelnek a kor követelményeinek. Az eszközök kifejezetten a mozgásra szolgálnak, ahol a gyerekek játszva feszegethetik a fizikális határaikat.

Kérdésünkre elmondta: 20 éves koráig aktívan sportolt, most, hogy már nagyszülő, a hajnali órákban fitness terembe jár és alkalmanként 1-2 órát tölt mozgással.

Fotó: Körös Hírcentrum

„A sportos és egészséges életmódot támogattuk eddig is és a jövőre nézve is vannak erre vonatkozóan terveink. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fiatalok az egészséges étrendet válasszák az egészségtelen helyett. Az óvodásoknak különböző programokkal igyekszünk a mozgás fontosságát bemutatni, ilyen például az úszás, a néptánc, illetve a labdajátékok. Éppen ezért óvodai sportpályákat is fejlesztünk, de új sportcsarnok és egy új sportuszoda is tervben van” – fogalmazott Kiss Tibor.

Az alpolgármester hozzátette: örül, hogy a kormány és a város is támogatja ezeket a beruházásokat.

Kövessen minket Facebookon!

hirdetés