18 esetben intézkedett a hétvégén a Katasztrófavédelmi Igazgatóság

lakástüzek, tótkomlós, műszaki, tűzoltókat, lakástűz, békés, orosházi, mezőberényi, Tótkomlóson, segélykérés, megyei, kevermesen, Gerendáson, Kunágotán, orosházán, Méhkeréken, 46-os, viharos, magasból, békés, tűzvédelmi, gyomaendrődön, tótkomlóson, szén, sportcsarnokban, mezőkovácsháza, katasztrófavédelmi, bélmegyer, tarhos, 47-es főút, karambol, katasztrófa, szén-monoxid, villanyoszlopnak

A hétvége során a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályára tizennyolc alkalommal érkezett segélyhívás.

hirdetés

Pénteken kora délelőtt Doboz külterületén kettő személygépkocsi frontálisan ütközött. A balesethez a megyeszékhelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a kettő személygépkocsi feszültségmentesítését. A beavatkozás ideje alatt az érintett szakaszon teljes útzár volt érvényben.

hirdetés

Személygépkocsi gyulladt ki egy családi ház udvarán Sarkadon, szintén péntek délelőtt. A helyszínre a városi önkéntes tűzoltó egyesület tagja vonultak ki. A beavatkozók helyszínre érkezési előtt egy ott tartózkodó személy kezdte meg a gépjármű oltását egy porral oltó készülékkel, ezt követően a sarkadi önkéntesek védősugár fedezete mellett feszültségmentesítették a járművet, majd egy porral oltó készülékkel megszüntették a további izzásokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Gáz szivárgott egy föld feletti gázvezetékből Pitvaroson, a Rákóczi Ferenc utcában vasárnap délelőtt. Az esethez a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók, valamint a Csongrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai vonultak. Az érintett ingatlan lakatlan volt, és ötven méteres körzetben sem volt lakóház, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A gázszolgáltató szakemberei megszüntették a szivárgást.

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

hirdetés