Piktogramok jelentek meg több belvárosi gyalogátkelőhelynél Békéscsabán

Fotó: Körös Hírcentrum

Arra figyelmeztetnek, hogy ne mobilozzunk és ne hallgassunk zenét, miközben átsétálunk a gyalogátkelőhelyen.

hirdetés

Napjaink városi utcaképéhez egyre inkább hozzátartoznak a fejüket lehajtó, kezükben okostelefont tartó olyan gyalogosok, akik a környezetükről és a rájuk veszélyt jelentő tényezőkről sokszor tudomást sem vesznek. A figyelem részleges, vagy teljes megvonása egyértelmű közlekedésbiztonsági kockázattal jár, amely a gyalogosok számára könnyen végzetes lehet, egy közlekedési balesetben ugyanis az emberi test különösen védtelen, sérülékeny.

hirdetés

Mindezek nyomán, illetve a veszélyhelyzetek elhárítását célzóan születhettek meg a fentebb említett piktogramok, amelyek több belvárosi gyalogátkelőhelynél kerülnek felfestésre Békéscsabán.

Fotó: Körös Hírcentrum

A telefont és fejhallgatót ábrázoló járdafestések egyébként Pécs belvárosában tűntek fel először az országban, azóta több városban találkozhatunk a figyelemfelkeltő szimbólumokkal. Remélhetőleg ez is hozzájárul a biztonságos közlekedéshez és a gyalogosok fokozott óvatossággal közelítik meg az átkelőket.

Néhány hónappal ezelőtt a rendőrség sokkoló videót tett közzé a témában. A filmben a nyugalom megzavarására alkalmas jelenetek láthatók!

hirdetés